Кръстопътища на семейното щастие

Арт обзавеждане на всеки сантиметър за семейство с близнаци и папагал


Автор Биляна Милушева

Интериорен дизайнер § съосновател на Каза Арт Интериор


Срещнахме се на едно от изложенията ни в НДК. Тони се запъти целеустремено към мен: „Ето ви, Каза Арт!“. Аз включих презентацията си, кои сме, какво правим, колко сме различни и .т.н.

Диван Бостън https://casaart.bg/divani-kanapeta-fotojli/260-1501-glov-divan-bostn-ametist.html#/480-razmer-320_200_86

Холна маса АРТ ВИНТИДЖ

https://casaart.bg/masi-kholni-masi/167-150-kholna-masa-art-vintidzh.html#/85-razmer-110_110_50/257-material-db_byal_borНетърпеливата и чаровна маркетинг директорка на Белла България ме прекъсна с
усмивка и каза: „Знам всичко за Вас, искам да обзаведете апартамента ми от А до Я!“. Накара ме да се почувствам специална.

Жилището е сбор от две съседни единици, които съпрузите обединяват в едно. Обзавеждането тук подлежи на основната максима да оползотворим по практичен и артистичен начин всеки един сантиметър от семейното жилище в центъра на София.


ДНЕВНАТА

Дневната е основният кръстопът на семейството–в буквалния смисъл на думата.
Тук се влиза от входа и оттук се влиза в кухнята и в спалнята на родителите.
Тук е сборният пункт на семейството с две очарователни близначета и екзотичен папагал.

Тони с двете си деца и нашия конструктор – инж. Николай Колев

КУХНЯТА

П-образна кухня Орфей в бяло с прожулени ръбчета и шоколадово кафяво за топлота.

В малката кухня с перфектен работен триъгълник усвоихме всеки милиметър.

Тони и Николай в кухнята-мултиталант, в която побрахме всичко, та дори и пералнята.

Полуостров, на който съпрузите пият кафе, питие или преглеждат пощата и новини. Полуостровът функционира и като допълнителен работен плот за семейни кулинарни творения.

Умно ефективно решение – в острова интегрирахме фронтални чекмеджета, с лесен достъп в иначе малката, но уютна кухня.

В приобщената тераса разположихме маса Биолукс и столове Артемида. Поиграхме си с дизайна на текстилите – гърбовете тапицирахме в пъстри стилизирани макове, а седалките в любим цвят на Тони-лилаво. Резултатът е зашеметяващ–женствени, богати на форма, силует и нюанси столове!

Витрина Орфей


https://casaart.bg/byufeti/132-631-vitrina-orfej.html#/42-mekhanizm-rolkov_mekhanizm/306-razmer-90_40_200

СПАЛНЯТА

Спалнята е истинско постижение на инженерната експертиза на инж. Николай Колев.

Дългогодишният ни колега овладя всяка чупка, гредичка и ниша в интерес на максимата да изградим максимален брой шкафове за съхранение на сезонни, официални, спортнии, какви ли не дрехи на съпрузите.


Такива сме си, може никога да не облечем някоя дреха, но как да я изхвърли човек?!

ДЕТСКАТА СТАЯ НА БОГДАНА

Стаята на Богдана е истински свят на вълшебството. За мебелите на малката изящна Богдана избрахме сложен цвят граничещ с пепел от роза и праскова.

Леглото е по индивидуален дизайн от ковано желязо в бяло със златна патина.

Извитите флорални форми на леглото изрисува нашата архитектка върху чекмеджетата на скрина.

Стенната етажерка събира спомени, книги, икони. Икони като Хари Потър съжителстват с икони от нашата източно-православна религия. 

 

Два свята, два полюса един до друг, това е израстването, това е осъзнаването, това е животът на нашите деца–пълен с диалектика и с безкрайни перспективи и възможности…

ДЕТСКАТА СТАЯ НА ВАЛЕНТИН

Добре дошли в скривалището на един малък пират!

Легло-скривалище–това е един от най-откачените и предизвикателни наши проекти за детско легло. Това е истински рай за всеки малък герой.

АНТРЕТО

Визитката на дома, това което ни посреща–антрето! Най-посещавания кръстопът в жилището–антрето! Тук всичко трябва да бъде на една ръка разстояние–лесно и достъпно за обслужване.


Това не е обикновен гардероб, това е килер! Зад тези врати семейството съхранява освен палта, обемисти и спортни екипировки, различни второстепенни битови принадлежности.

Стенното портманто изработихме в три различни финиша и достатъчно на брой закачалки за всеки. За автентичния старинен ключодържател сътворихме кутия от дърво, за по-стилно и подчертано излъчване.

За антрето проектирахме импозантен шкаф за обувки, който въобще не прилича на шкаф за обувки, ами на красива мебел, вид конзола, която посреща с красиви аксесоари семейството и превръща антрето в една незабравима визитна картичка на дома.

Обичаме да пречупваме догми, обичаме клиентите ни да се доверят в смелостта ни да миксираме!

Благодарим Ви Тони и Асен, че ни позволихте заедно да сътворим Вашия дом, Вашата крепост! За нас бе чест и удоволствие да се докоснем до Вашето прекрасно, обаятелно и харизматично семейство!ЦИТАТ ОТ ТОНИ

За Каза Арт невъзможни неща няма! И най-смелите идеи са осъществими и всеки детайл е прецизно проектиран и изработен. Ако искате всеки ден да се будите с усмивка, да се радвате на домашен уют и все пак да не ви омръзва – вашият избор е Каза Арт!

Благодаря ви за приятелството!